ՀԱՑԱԹԽՄԱՆ
ԴԱՍԸՆԹԱՑ «ԽԱՉՄԵՐՈՒԿ
ԿՐԹԱԿԱՆ-ԽՈՐՀՐԴԱՏՎԱԿԱՆ ԿԵՆՏՐՈՆ»-ՈՒՄ
ացը
մարդու կողմից պատրաստվող ամենահին սննդամթերքներից է, ունի երեսուն
հազար տարվա պատմություն եւ հանդիսանում է հայկական սեղանի անբաժանելի
մասը:
Հայաստանում տարածված հացատեսակներից են կրկենին, լոշը, լիպոշը,
բոքոնը, մատնաքաշը, բաղարջը, լավաշը, խորիս հացը:
«Խաչմերուկ կրթական-խորհրդատվական կենտրոն» հիմնադրամի դասընթացների
շարքին է ավելացել, շատ օգտակար եւ մեծ պահանջարկ ունեցող, հացաթխման
դասընթացը: Մեր մասնագետը մասնակիցներին առաջարկում է սովորել տասնյոթը
տեսակի հացի (բագետ, չիաբատտա, սխտորով հաց, գերմանական, հունական,
բատոն եւ այլն) պատրաստման եղանակ:
Գործընկեր
կազմակերպությունների աջակցությամբ՝ աշխատասենյակը համալրվել է անհրաժեշտ
սարքավորումներով՝ ուսուցումն է՛լ ավելի ադյունավետ դարձնելու համար:
Դասընթացը հնարավորություն է տալիս մանրամասն ծանոթանալ այս հնագույն
արհեստի գաղտնիքներին եւ դառնալ բարձրակարգ ու պահանջված մասնագետ
աշխատաշուկայում: Ուսուցման ավարտին հիմնադրամը մասնակիցներին կտրամադրի
երկլեզու վկայական: Մասնակիցներն արդեն իսկ գրանցել են մեծ հաջողություններ,
ստացել աշխատանքի առաջարկներ:
Հիմնադրամն
աջակցում է մասնակիցներին իրենց առաջին քայլերը կատարելիս՝ կազմակերպելով
հանդիպումներ տարբեր գործատուների հետ:
«Խաչմերուկ կրթական-խորհրդատվական կենտրոն» հիմնադրամը շարունակում
է իր գործը կատարել բարեխղճորեն՝ հանդես գալով նոր եւ արդյունավետ
գաղափարներով:
ԱՐԱՔՍԻ ՍԱՐԳՍՅԱՆ
>>>
|
|